• Josine Heijnen

Laatste reacties

 

Josine Heijnen_220Over Josine zei haar moeder toen ze klein was al: “Jij bent serieus geboren.” Misschien is het daarom dat ze, na een jaar geneeskunde in België, in Leiden terecht kwam waar ze theologie ging studeren. Hiernaast studeerde zij Nederlands, later Journalistiek en Genderstudies. Haar afstudeerscriptie gaat over vrouwelijke schrijfsters, huwelijk en maatschappijkritiek in de eerste feministische golf in Nederland, rond 1900.

Verder schrijft Josine voor het Leidsch Dagblad, waar ze ook een column heeft, en verschillende andere kranten en tijdschriften. Zij organiseert ook culturele evenementen die iets met religie en levensbeschouwing te maken hebben, zoals de Bach-Academy met de Pieterskerk en Aukelien van Hoytema en een kunstproject met schilderes Marjolein van Haasteren die de hemel gaat schilderen op basis van religieuze teksten.

Josine komt uit Katwijk aan Zee maar woont nu vijf jaar in Leiden. Zij heeft twee zusjes (Francine en Pauline) en houdt van lezen, muziek en een drankje in lievelingscafé De Bonte Koe, waar zij ook jaren gewerkt heeft.

1 reactie:

  1. Egbert Rietveld - 4 februari 2018 10:14 pm

    Josine heeft in haar scriptie over Mia Bruyn-Ouwehand geschreven.
    Ze heeft toen ook contact gehad met mijn moeder, Mia’s dochter Mieke Rietveld-Bruyn.
    Ik zou graag in contact komen met Josine Heijnen. Kunt u deze oproep aan haar doorsturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *