• Wat maakt jou gelukkig?

Open Kerk op Facebook

Wil je meediscussiëren over OKL wel of niet op Facebook en waarom, dat kan in de discussiegroep op Facebook.

Uw mening

Minister Schippers wil hulp bij zelfdoding bij een voltooid leven wettelijk mogelijk maken. Reageren kan ook via "Mijn leven is volooitd".

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...

Wat maakt jou gelukkig?

Aan de hand van korte persoonlijke vertellen mensen wat hen gelukkig maakt, hoe zij denken over onze wereld en wat zij doen. Deze serie Open Gesprekken geeft iedereen een stem. De diversiteit is wat onze maatschappij zo boeiend maakt en daarmee ook het individu.

Gesprek met Gaston Dorren

De ontdekking dat het leven in veel opzichten leuker wordt naarmate je ouder wordt. In ieder geval geldt dat in míjn persoonlijk leven al tientallen jaren.
meer

Gesprek met Jasper Klapwijk

Vertraging kan ik hebben, en als ik te laat ben, maak ik me nooit druk als ik de trein mis. Maar als ik op tijd op het perron kom en ik zie de trein wegrijden, dan wekt dat enorme irritatie.
meer

Gesprek met Tamar Zaal

Respect voor elkaar. Kijk verder dan jouw wereld. Iedereen heeft zijn eigen pad in dit leven en we moeten elkaar onderweg helpen. Ook al past dat pad misschien niet in jouw kader.
meer

Gesprek met Jeroen Mirck

Oorlog is toch vooral een spel dat wordt geregisseerd door staatshoofden, politici en andere mensen met macht. Zij hitsen hele bevolkingen op om een buurvolk te haten.
meer

Gesprek met Marleen Stelling

Mensen inkaderen en wegzetten, doet de rijkdom van een individu nooit recht. Volgens mij kunnen we onszelf heel goed leren om elkaar op een open manier tegemoet te treden.
meer

Gesprek met Francine Aarts

Ik zou mezelf nu plaatsen in het hokje van liberale agnostische boeddhistische nihilisten – voor zover dat hokje bestaat. Dat wil voor mij zeggen dat ik probeer goed te leven, niet voor een god of een hiernamaals, maar voor mezelf en alle andere levende wezens.
meer