• Discussie

Open Kerk op Facebook

Wil je meediscussiëren over OKL wel of niet op Facebook en waarom, dat kan in de discussiegroep op Facebook.

Uw mening

Minister Schippers wil hulp bij zelfdoding bij een voltooid leven wettelijk mogelijk maken. Reageren kan ook via "Mijn leven is volooitd".

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...

Freedom Walk = Freedom Talk

In Leiden op 21 maart 2015 was de Freedom Walk, een wandeling van het station naar het stadhuis, geen demonstratie, maar om Leidenaren van verschillende afkomst met elkaar te verbinden en samen te pleiten vóór vrijheid, tegen uitsluiting en tegen discriminatie. Tijdens de wandeling was een Freedom Talk (zie brochure), deelnemers werden opgeroepen om met elkaar te praten over wat kan bijdragen aan de vrijheid van ons Leidenaren.

In de burgerzaal van het stadhuis werden de deelnemers welkom geheten door wethouder Roos van Gelderen, daarna zang en toespraken door Drs Jaap Smit, commissaris van de koning in Zuid Holland, en Mirjam Ates, voorzitter Religies voor Vrede.

Freedom Walk is een initiatief van het Levensbeschouwelijk Platform Leiden.

In de video een verslag van de “Walk” en de toespraak van Jaap Smit. De toespraak van Jaap Smit kunt u hier downloaden, de toespraak van Mirjam Ates kunt u hier downloaden. Een citaat van haar: onze grootste rijkdom is onze liefde voor mensen.