• Femke Krijger

Laatste reacties

 

Femke (17 november 1973) is getrouwd en moeder van twee zoons, Jonathan (2002) en Daniël (2007).

Ten gevolge van het Usher syndroom, een progressieve ziekte die ernstige slechtziendheid en slechthorendheid veroorzaakt, is zij in 2004 in de WAO terechtgekomen. Vanaf die tijd probeert zij nieuwe wegen te vinden om deel te blijven nemen aan de samenleving. Hoezeer het bestaan ook gebroken lijkt, haar diepste overtuiging is dat er heelheid bestaat en dat is dan ook haar leidraad.

De shiatsu-opleiding en Stiltecoaching sluiten hierbij aan en leren haar te werken vanuit Stilte. Dit is een stilte die verbindt en vitaliseert, die geen woorden nodig heeft om te worden verstaan. Tijdens een shiatsu-behandeling of een stilte-gesprek probeert zij met iemand deze Stilte te herkennen en te verkennen. In dat voorzichtig aftasten kan heling plaatsvinden en wordt heelheid voelbaar.

In 2010 mocht zij de Co Verhoog vrijwilligers prijs Leiden ontvangen voor haar vrijwilligerswerk voor het DoofBlindenNetwerk een platform voor en door doofblinden waartoe zij het initiatief heeft genomen en mee heeft gewerkt in de ontwikkeling ervan.