• Blog

Laatste reacties

 

Open Kerk op Facebook

Wil je meediscussiëren over OKL wel of niet op Facebook en waarom, dat kan in de discussiegroep op Facebook.

Uw mening

Minister Schippers wil hulp bij zelfdoding bij een voltooid leven wettelijk mogelijk maken. Reageren kan ook via "Mijn leven is volooitd".

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...

Welke blogger wil je lezen?

Mensen vertellen over wat op hun pad komt en waarvan ze anderen graag deelgenoot willen maken. Maak een keuze welke blogger je wilt lezen.

Mensen vertellen over wat op hun pad komt en waarvan ze anderen graag deelgenoot willen maken. Maak een keuze welke blogger je wilt lezen.

 • Ad Alblas

  Mijn blogs dagen je uit! Om na te denken, om mee te denken en tegen te spreken. Ze gaan over de wereld waarin wij leven, met een scherp oog voor actuele ontwikkelingen. De blogs werpen daarop een kritische blik vanuit een spirituele invalshoek. Wat speelt hier nu precies? Kan het ook anders beoordeeld worden? De teksten vragen om verder gesprek. Ik ben benieuwd naar jouw visie en naar die van vele anderen.
  alle berichten
 • Eddo Velders

  Eddo Velders staat fris in het leven. Hij kijkt er naar en stelt vragen. Is dit wat het is, kan dit anders, waarom, welke belangen spelen hier en hoe houden we de boel bij elkaar. Die lenzen kleuren zijn blik. Hij is actief lid van het Apostolisch Genootschap. Als informaticus weet Eddo dat de wereld niet uit alleen nullen en enen bestaat. In zijn werkterrein, de geestelijke gezondheidszorg, brengt hij mensen en techniek bij elkaar.
  alle berichten
 • Femke Krijger

  Kijk eens hoe het vonkt! Deze blog wil een verzamelplaats zijn van vonkjes, kleine momenten waarin het leven van alledag even oplicht: een mooie ontmoeting, een ontroerende tekst of een vraag die aanzet tot doorvragen. Het is een uitnodiging om te delen en de vonkjes in je eigen leven te koesteren.
  alle berichten
 • Hans Feddema

  Dr. Hans Feddema is antropoloog, publicist en polemoloog en voorheen universitair docent aan de VU. Deed onderzoek in Zuid-Afrika en Botswana als Afrikanist en als religieus antropoloog in het boeddhistische deel van Sri Lanka. Hij publiceert regelmatig in de media o.a. in Trouw en de NRC en heeft een column in VredesMagazine, magazine De Linker Wang, Hooglandse Nieuwe en in ZamanVandaag, een progressief Turks-Nederlands weekblad in NL en België. Recent was hij op missie in Istanboel in verband met de oorlog in Syrië en om kort onderzoek te doen naar de onderdrukte Soefi-beweging. Hij houdt in zijn grote huis in hartje Leiden maandelijks het Filosofisch Café Leiden.
  alle berichten
 • Henk Boter

  Henk Boter is theoloog. De verwondering om grote en kleine dingen, om wat mensen drijft en inspireert, kwam goed van pas tijdens zijn studie in Leiden en Amsterdam. Nu wil hij dominee worden en is hij op zoek naar een gemeente. In de tussentijd schrijft hij teksten voor verschillende levensbeschouwelijke organisaties.
  alle berichten
 • Josine Heijnen

  Josine Heijnen is theoloog en is haar master aan het afronden met een specialisatie op het snijvlak van religie, literatuur en feminisme. Daarnaast heeft ze een column in het Leidsch Dagblad, schrijft voor tijdschriften en kranten en organiseert culturele evenementen.
  Zie ook: www.josineheijnen.nl.
  alle berichten
 • Lilian de Rek

  Drs. Lilian de Rek is sociologe en heeft haar studie voltooid aan de Universiteit van Leiden. Voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en non-profit organisaties heeft zij een aantal jaren in het buitenland gewerkt als ontwikkelingswerker en na terugkomst heeft zij zich gespecialiseerd als begeleider bij levensvragen en zingeving.
  In haar werk kan zij gids zijn in een tijd van verlies en gemis. Zij zorgt voor een veilige omgeving om hoop weer te laten groeien voor een nieuw begin.
  alle berichten
 • Maartje Vooijs

  Geen informatie ingevoerd
  alle berichten
 • Michiel de Leeuw

  Mijn blogs zullen een weerslag zijn van dagelijkse observaties die voortkomen uit mijn werk als gemeentepredikant in Rijswijk, het vaderschap en het volgen van nieuws en ontwikkelingen in de (kleine en grote) wereld om ons heen. Observaties die ongetwijfeld leiden tot diepere vragen, gevoelens en overpeinzingen. Verwondering zal daarbij niet zelden de leidraad zijn!
  alle berichten
 • Redactie

  Geen informatie ingevoerd
  alle berichten
 • Robert Prang

  In mijn blog deel ik graag ervaringen, ideeën en overpeinzingen met u. In mijn werk als bestuurssecretaris en gemeenteraadslid zijn beleid, politiek en maatschappij dagelijkse kost. Dit daagt mij uit en roept ook vragen op. Vragen die beleidsmatig beantwoord kunnen worden, maar vaak ook stof tot verder nadenken bieden. In de snelheid van onze samenleving mis ik vaak de rust om weloverwogen tot een keuze te komen. Maar die rust kun je zelf inbouwen. Door bij tijd en wijle afstand te nemen, te luisteren, te lezen en te ontspannen. Ik doe dat graag met een boek, de krant, in de concertzaal of met een goed glas wijn. Samen met vrienden of alleen.

  Robert Prang (1976) is theoloog en werkzaam als secretaris bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarnaast is hij voorzitter van het CDA Theologennetwerk.
  alle berichten
 • Talante

  In het dagelijks leven is zij trainer / coach bij van Harte & Lingsma, gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap.
  alle berichten
 • Ton Zeilstra

  Onze samenleving verandert en soms soms verzucht je wel eens "vroeger was het allemaal beter". Maar is dat zo? In mijn werk als organisatiecoach stel ik de mens centraal, ga ik uit van de mogelijkheden die de mens heeft en vaak is dat meer dan hijzelf en anderen voor mogelijk achten. Maar dan moet je je zelf wel open stellen voor veranderingen en dan zie je dat onze samenleving niet zo slecht is, dat we het eigenlijk heel erg goed hebben. Stel je open, kijk kritisch naar jezelf en sta eens stil bij "waar ben ik mee bezig".
  alle berichten
 • Vincent Carlier

  Vincent Carlier wilde in een ver verleden geleidehondeninstructeur worden, maar schrijven ging hem beter af. Hij verruilde daarom de honden voor de journalistiek en communicatie. In het dagelijks leven is Vincent werkzaam als tekstschrijver. In zijn blogs voor Open Kerk Leiden probeert hij een persoonlijke noot toe te voegen aan actuele thema´s en andere zaken die hem om de een of andere reden vermeldenswaardig lijken.
  alle berichten
 • Wouter Langendoen

  Wouter Langendoen is beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie ChristenUnie en lid ZWO-commissie van de Leidse Binnenstadsgemeente. In deze rol heeft hij de vluchtelingenroutes bezocht en is meegereisd met vluchtelingen.
  alle berichten